Osmanlıca Sözlük

Osmanlıca Türkçe Uygulamamız yayınlandı. Artık Osmanlıca kelimelerin Türkçe anlamlarını telefonunuzdan rahatlıkla bulabileceksiniz.


 

Kitap okumayı sevenler, özellikle Klasik Türk Romanları, tarih kitapları ya da osmanlı eserlerini okuyanlar bilirler. Karşılarına yoğun bir şekilde Osmanlıca kelimeler çıkar. Günümüz Türkçesinde pek kullanılmayan bu kelimelerin anlamlarını bulmak için ya bir sözlük ararız ya da google a danışırız. Bu uygulamayı yaparken aklımızda bu ihtiyacı gidermek vardı. 

Uygulamamıza ulaşmak için tıklayınız.




Uygulamamızda bulunan veritabanında yaklaşık olarak 60 bin kelime vardır. Bu kelimeleri isterseniz uygulamayı açtıktan sonra hemen karşınıza gelen Alfabe butonlarına tıklayarak kendiniz bakabilir, isterseniz içinde bulunan arama motoru sayesinde kelimeleri yazarak bulabilirsiniz. Siz harfleri yazdıkça bu harfleri içeren tüm kelimeler listelenir ve ister o listeden aradığımız kelimeyi seçebilir, isterseniz kelimenin tamamını yazarak tıklayabilirsiniz.




Aradığınız kelimeyi bulup anlamını öğrendikten sonra ise isterseniz favoriler butonu ile kelimeyi kayıt altına alabilirsiniz. İsterseniz paylaş butonu ile bu kelime ve anlamını arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Bu sayede arkadaşlarınız da sizin sayesinde bu kelimenin anlamını öğrenebilir. Ayrıca sol üstte bulunan menü butonu sayesinde bu favorilerime eklediğiniz kelimelere ulaşabilirsiniz. Aynı menüde bulunan diğerleri butonu sayesinde ise yayında olan mevcut diğer uygulamalarımıza da ulaşabilirsiniz. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar